Пређи на главни садржај

Kina: Nikada nećemo zaboraviti varvarske zločine NATO-a u Jugoslaviji

adstr3

Srbin ranjen iz vatrenog oružja na severu KiM; Petković: Ako Rosu nije pucala, zašto ne pokažu snimke

Na severu Kosova i Metohije kasno sinoć ranjen je Srbin Milan Jovanović koji veruje da su na njega pucali pripadnici specijalne jedinice Rosu u blizini punkta koji je postavljen sredinom decembra kada su u jeku bile barikade i blokade puteva. Prema navodima medija, on je prebačen u bolnicu u Kosovsku Mitrovicu gde je operisan i nalazi se van životne opasnosti. Dežurni hirurg u bolnici u Kosovskoj Mitrovici potvrdio je da je na odeljenje hirurgije primljen pacijent sa prostrelnom ranom. „Nešto posle 22 sata na naše odeljenje primljen je pacijent sa prostrelnom ranom koju je zadobio u predelu desne strane grudnog koša. Doveden je u stanju hemoralgijskog šoka, hitno je primljen i operisan. Zaustavljeno je krvarenje i on je sada trenutno van životne opasnosti i smešten je u jedinici intenzivne nege na dalje praćenje", rekao je Radojičić za portal „Kosovo onlajn“. Milan Jovanović je izjavio da se na mestu na kojem je ranjen nalaze jedino pripadnici tzv. kosovskih specijalaca.
„Sinoć po povratku iz Leposavića dole u Bistrici, gde je njihova baza, nakon prolaska kroz punkt samo sam začuo pucanj i bol u ramenu. Ne mogu da budem sto posto siguran ko je pucao, ali u onoj bazi sem njihove vojske i policije ne verujem da ima bilo kog drugog. Čuo sam prasak stakla pozadi i napred, iskreno i nije mi bilo svejedno uplašio sam se, produžio sam dalje, krenuo kući. Stigao sam do mesta Šaren kamen i šta je dalje bilo, gde su kola, ko me je doveo pojma nemam“, rekao je Jovanović.
Sa druge strane, tzv. kosovska policija oglasila sa saopštenjem putem društvenih mreža u kom tvrdi da njihovi pripadnici nisu bili uključeni u bilo koji slučaj razmene vatre. „Kosovska policija provodi intenzivne istrage kako bi se ovaj slučaj što pre razjasnio. Vredi naglasiti i istovremeno pojasniti da Kosovska policija nije bila uključena u bilo koji slučaj razmene ili pucanja iz vatrenog oružja protiv bilo koje određene grupe ili lica“, navodi se u saopštenju tzv. kosovske policije. „Zašto neće da pokažu snimke kamera sa lica mesta“ Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je tzv. kosovska policija Rosu sinoć pucala na Milana Jovanovića i da ga je par milimetara delilo da izgubi život. Na tvrdnje iz tzv. kosovske policije da oni nisu pucali na Jovanovića, Petković je uzvratio pitanjem zašto onda neće da pokažu snimke kamera sa lica mesta. „Videćete reakciju kosovske policije, oni imaju dva pristupa — ili sa jedne strane da kriminalizuju Srbe ili će da demantuju navode“, istakao je Petković. On je napomenuo da je i prošli put od Dželjalja Svečlje tražio da pokaže snimke, ali da ovaj to nije hteo da uradi. „Na tom ozloglašenom, nelegalnom punktu kod Bistričkog mosta, kosovska policija svakog dana zaustavlja i maltretira Srbe, i ne samo tu već i na drugim mestima na severu KiM. Mi smo više puta upozoravali i govorili da kosovska policija nema pravo da bude na severu KiM, nemaju pravo da sa dugim cevima budu prisutni tu. Tenzije i kriza su potrebne samo Prištini i Kurtiju, to je jedini način da izbegne formiranje ZSO“, kazao je Petković Petković je za TV Prva rekao da je stanje Milana Jovanovića sada stabilno.
„Razgovarao sam sa njegovom sestrom Nadicom i lekarima. Milanova rana je sa desne strane grudnog koša i par milimetara ga je delilo od toga da izgubi život", rekao je Petković“, osudivši taj napad.
On je dodao je da je Jovanović miran, porodični čovek, otac troje dece, taksista po zanimanju. „Priština i Aljbin Kurti ne haju za to, oni svim svojim akcijama žele da isprovociraju nekakvu neprimerenu akciju Srba na KiM“, rekao je Petković. izvor:sputnikportal.rs

Коментари

ntv

Популарни постови са овог блога

Putin: Rusija će rasporediti u Belorusiji taktičko nuklearno naoružanje

Moskva i Minsk su se dogovorili da na teritoriji Belorusije bude raspoređeno rusko taktičko nuklearno naoružanje, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. On je precizirao da će 1. jula biti završena izgradnja skladišta. Predsednik Rusije je naglasio da će to oružje biti raspoređeno bez kršenja međunarodnih obaveza. Prema njegovim rečima, ovakva odluka doneta je posle saopštenja Velike Britanije da će Kijevu slati oružje sa osiromašenim uranijumom. On je još dodao da je Belorusija odavno tražila da Rusija na njenoj teritoriji rasporedio svoje nuklearno oružje, ali je naglasio da Rusija ne predaje Belorusiji to oružje već rade isto što su godinama radile i SAD. "Mi ne predajemo oružje. I SAD svojim saveznicima ne predaju. Mi zapravo radimo isto ono što su oni radili deceniju. Oni imaju u nekim zemljama saveznike i oni tamo sprovode obuke. Mi nameravamo da radimo isto. Upravo je to i tražio Aleksandar Lukašenko", rekao je Putin.

Jakov Milatović se izjasnio o povlačenju priznavanja Kosova

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović, kazao je da odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore neće biti povučena. „Nije realno da se očekuje 'otpriznavanje' (nezavisnosti) Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna“, rekao je Milatović u intervjuu za Nova TV. On je dodao da podržava „sve što se dogovore Beograd i Priština“, i smatra da bi „normalizacija odnosa Beograda i Prištine bila značajna za sve zemlje u regionu“. U tom smislu Crna Gora želi da bude dobar sused koji će promovisati dobrosusedske odnose, kazao je Milatović. „Želim najbolje moguće odnose sa Srbijom i dok sam bio ministar ekonomskog razvoja, to sam uvek stavljao u fokus. Srbija je najveća zemlja Zapadnog Balkana i potpuno je prirodno da će uslediti moja poseta Srbiji nakon poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je Milatović. On je, međutim, naveo da će njegova prva poseta biti Briselu jer se, kako je ponovio, Crna Gora „istinski kreće“ ka EU. Mi

Ruski sveštenik razbio popularni mit o Blagodatnom ognju

Ne postoje crkvena učenja koja bi potvrdila verovanje da će nastupiti smak sveta ako ne siđe Blagodatni oganj, izjavio je nastojnik hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Moskvi, docent Moskovske bogoslovske akademije, protojerej Pavel Velikanov. „Nema potvrđenog crkvenog učenja o tome da ukoliko ne siđe Blagodatni oganj to može na neki način da se dovede u vezu sa početkom kraja sveta. Ta tvrdnja ipak spada u sferu teoloških mišljenja pojedinaca koja nisu crkveno potvrđena. Ne znamo za slučajeve iz istorije kada je pisano zabeleženo da se Blagodatni oganj nije spustio, uključujući i dobro poznatu priču kada se blagodatni oganj spuštao van Kuvuklije“, rekao je Velikanov. Kako je istakao, Blagodatni oganj je simbol Boga „ne zato što je zapaljen u Jerusalimu, nego zato što je u Jerusalimu Hristos vaskrsao i ta svetlost Božija ulazi u našu dušu i isteruje iz nje svaku tamu“. Velikanov je dodao da vernici i ove godine očekuju silazak Blagodatnog ognja i kao i da bude dostavljen u