Пређи на главни садржај

Kina: Nikada nećemo zaboraviti varvarske zločine NATO-a u Jugoslaviji

adstr3

Rusija i Sjedinjene Američke Države se nalaze u fazi gorućeg sukoba, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov u intervjuu radiju Sputnjik.
„Sada se nalazimo u fazi gorućeg sukoba sa Sjedinjenim Američkim Državama. Primećujemo direktno uplitanje te zemlje u hibridni rat protiv Rusije u raznim pravcima. Neki oblici tog rata su, jednostavno, nečuveni i oni nisu postojali i nisu mogli da postoje u periodu onog „hladnog rata“, rekao je ruski diplomata.
Naveo je da se sada „nažalost, mnogo polemiše o nuklearnom sukobu“. Prema rečima Rjabkova, američki protivnici se u mnogim odnosima ponašaju apsolutno nepromišljeno, dok Rusija stalno naglašava da u nuklearnom ratu ne može biti pobednika i to je razlog što ga ne treba započinjati.
„Međutim, to kako se nepromišljeno, provokativno, u mnogim odnosima apsolutno oholo, naši američki protivnici penju po lestvici eskalacije sukoba, koliko su zaslepljeni svojom apsolutno apsurdnom i ničim osnovanom verom u sposobnost da Rusiji nanesu strateški poraz, dovodi u pitanje njihove kognitivne potencijale i njihovu adekvatnost. To je igra sa vatrom u pravom smislu te reči“, dodao je ruski zamenik ministra.
On smatra da će za Sjedinjene Američke Države biti fatalna greška to što nisu dobro ocenili odlučnost Rusije da „preduzme sve mere, iskoristi sva sredstva prilikom napada na suverenitet, teritorijalnu celovitost i integritet Rusije“. On je ranije rekao da su odnosi Rusije i SAD razrušeni i da se mogu opisati rečju „krah“, kao i da Moskva za to okrivljuje Vašington.

Коментари

ntv

Популарни постови са овог блога

Jakov Milatović se izjasnio o povlačenju priznavanja Kosova

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović, kazao je da odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore neće biti povučena. „Nije realno da se očekuje 'otpriznavanje' (nezavisnosti) Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna“, rekao je Milatović u intervjuu za Nova TV. On je dodao da podržava „sve što se dogovore Beograd i Priština“, i smatra da bi „normalizacija odnosa Beograda i Prištine bila značajna za sve zemlje u regionu“. U tom smislu Crna Gora želi da bude dobar sused koji će promovisati dobrosusedske odnose, kazao je Milatović. „Želim najbolje moguće odnose sa Srbijom i dok sam bio ministar ekonomskog razvoja, to sam uvek stavljao u fokus. Srbija je najveća zemlja Zapadnog Balkana i potpuno je prirodno da će uslediti moja poseta Srbiji nakon poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je Milatović. On je, međutim, naveo da će njegova prva poseta biti Briselu jer se, kako je ponovio, Crna Gora „istinski kreće“ ka EU. Mi

Ruski sveštenik razbio popularni mit o Blagodatnom ognju

Ne postoje crkvena učenja koja bi potvrdila verovanje da će nastupiti smak sveta ako ne siđe Blagodatni oganj, izjavio je nastojnik hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Moskvi, docent Moskovske bogoslovske akademije, protojerej Pavel Velikanov. „Nema potvrđenog crkvenog učenja o tome da ukoliko ne siđe Blagodatni oganj to može na neki način da se dovede u vezu sa početkom kraja sveta. Ta tvrdnja ipak spada u sferu teoloških mišljenja pojedinaca koja nisu crkveno potvrđena. Ne znamo za slučajeve iz istorije kada je pisano zabeleženo da se Blagodatni oganj nije spustio, uključujući i dobro poznatu priču kada se blagodatni oganj spuštao van Kuvuklije“, rekao je Velikanov. Kako je istakao, Blagodatni oganj je simbol Boga „ne zato što je zapaljen u Jerusalimu, nego zato što je u Jerusalimu Hristos vaskrsao i ta svetlost Božija ulazi u našu dušu i isteruje iz nje svaku tamu“. Velikanov je dodao da vernici i ove godine očekuju silazak Blagodatnog ognja i kao i da bude dostavljen u

UŽIVO Pogođena baza ukrajinskih marinaca, naneta velika šteta; vazdušna opasnost na istoku Ukrajine

U toku je 408. dan specijalne vojne operacije u Ukrajini. Nastavljaju se borbe u Artjomovsku iako je juče saopšteno da je ruska vojska praktično očistila ceo centar grada i zauzela železničku stanicu čime je primorala ukrajinsku vojsku na povlačenje. Ukrajinski general priznao da jeodbrana Artjomovska izgubila svaki smisao sa vojne tačke gledišta. Protekle noći vazdušna opasnost na istoku Ukrajine Uzbuna za vazdušnu opasnost tokom noći proglašena je u Sumskoj i Černigovskoj oblassti Ukrajine, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo za digitalnu transformaciju. Prvi put su se sirene oglasile još u 23.25 po lokalnom vremenu u obe oblasti praktično istovfemeno, navodi se u saopštenju. Lokalne vlasti za sada se nisu oglašavale o tome šta su bile mete gađanja ruske vojske. Pogođena baza ukrajinskih marinaca Ruska avijacija gađala je bazu ukrajinskih marinaca koja je iz Odese prebačena u Hersonsku oblast i tom prilikom likvidirala preko 50 ukrajinskih vojnika, izjavio je portparol ru