Пређи на главни садржај

Kina: Nikada nećemo zaboraviti varvarske zločine NATO-a u Jugoslaviji

adstr3

Dodik: Srpska će obustaviti sve aktivnosti saradnje sa NATO alijansom

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska ne želi da uđe NATO savez i da će obustaviti sve aktivnosti saradnje sa tom alijansom. Dodik je rekao da svi ljudi iz Srpske koji rade na tim pitanjima više to neće raditi.
"Od zamenika ministra u Savetu ministra i ministara u Vladi Srpske do svih operativaca na tim pitanjima, zaključno sa komisijom u kojoj sedi jedan broj Srba koju je imenovao Savet ministara. U tom pogledu mi ćemo prekinuti da radimo", rekao je Dodik.
Dodik je naveo da Republika Srpska ništa nema od njih, osim stalnog traženja nečega, a to nešto je bazično za Srpsku.
"Mi ne možemo da budemo član NATO saveza, ne zbog sukoba Ukrajine i Rusije. Pa mi smo to i pre govorili. Šta sad treba da se bojimo NATO saveza i da kažemo da smo se prošli put šalili. Ne nismo se šalili, sada smo odlučniji", dodaje Dodik.
Kako Dodik ističe, Republika Srpska ne želi da se svrstava ni na jednu stranu. Srpska je ta koja nije dozvolila da se uvedu sankcije Rusiji Republika Srpska nije dozvolila da se na nivou BiH donese bilo kakva odluka o sankcijama Rusiji. Vidimo da ovdje neki više veruju Briselu nego zvaničnim organima u Srpskoj, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik reagujući na izjavu predsjednika PDP-a Branislava Borenovića da se BiH pridružila sankcijama EU protiv Ruske Federacije. Dodik je podsetio da je "Srpska ta koja nije dozvolila da se prizna tzv. Kosovo, niti da se uvedu sankcije Rusiji".
"U Srpskoj postoji opoziciona struktura koja ima svoje brige koje nisu male i koje su oni sami sebi nametnuli. Ne želimo da se bavimo njima. Pokušavaju da pobjegnu od teme raskola koji imaju tako što će plasirati laž da mi to komentarišemo. Oni se nikada nisu izjasnili o pitanju samostalnosti Republike Srpske. Danas su najveći protivnici upravo te priče", rekao je Dodik.
Kaže da opozicija iznosi stavove iste kao i političari iz FBiH. izvor:sputnikportal.rs

Коментари

ntv

Популарни постови са овог блога

Putin: Rusija će rasporediti u Belorusiji taktičko nuklearno naoružanje

Moskva i Minsk su se dogovorili da na teritoriji Belorusije bude raspoređeno rusko taktičko nuklearno naoružanje, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. On je precizirao da će 1. jula biti završena izgradnja skladišta. Predsednik Rusije je naglasio da će to oružje biti raspoređeno bez kršenja međunarodnih obaveza. Prema njegovim rečima, ovakva odluka doneta je posle saopštenja Velike Britanije da će Kijevu slati oružje sa osiromašenim uranijumom. On je još dodao da je Belorusija odavno tražila da Rusija na njenoj teritoriji rasporedio svoje nuklearno oružje, ali je naglasio da Rusija ne predaje Belorusiji to oružje već rade isto što su godinama radile i SAD. "Mi ne predajemo oružje. I SAD svojim saveznicima ne predaju. Mi zapravo radimo isto ono što su oni radili deceniju. Oni imaju u nekim zemljama saveznike i oni tamo sprovode obuke. Mi nameravamo da radimo isto. Upravo je to i tražio Aleksandar Lukašenko", rekao je Putin.

Jakov Milatović se izjasnio o povlačenju priznavanja Kosova

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović, kazao je da odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore neće biti povučena. „Nije realno da se očekuje 'otpriznavanje' (nezavisnosti) Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna“, rekao je Milatović u intervjuu za Nova TV. On je dodao da podržava „sve što se dogovore Beograd i Priština“, i smatra da bi „normalizacija odnosa Beograda i Prištine bila značajna za sve zemlje u regionu“. U tom smislu Crna Gora želi da bude dobar sused koji će promovisati dobrosusedske odnose, kazao je Milatović. „Želim najbolje moguće odnose sa Srbijom i dok sam bio ministar ekonomskog razvoja, to sam uvek stavljao u fokus. Srbija je najveća zemlja Zapadnog Balkana i potpuno je prirodno da će uslediti moja poseta Srbiji nakon poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je Milatović. On je, međutim, naveo da će njegova prva poseta biti Briselu jer se, kako je ponovio, Crna Gora „istinski kreće“ ka EU. Mi

Ruski sveštenik razbio popularni mit o Blagodatnom ognju

Ne postoje crkvena učenja koja bi potvrdila verovanje da će nastupiti smak sveta ako ne siđe Blagodatni oganj, izjavio je nastojnik hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Moskvi, docent Moskovske bogoslovske akademije, protojerej Pavel Velikanov. „Nema potvrđenog crkvenog učenja o tome da ukoliko ne siđe Blagodatni oganj to može na neki način da se dovede u vezu sa početkom kraja sveta. Ta tvrdnja ipak spada u sferu teoloških mišljenja pojedinaca koja nisu crkveno potvrđena. Ne znamo za slučajeve iz istorije kada je pisano zabeleženo da se Blagodatni oganj nije spustio, uključujući i dobro poznatu priču kada se blagodatni oganj spuštao van Kuvuklije“, rekao je Velikanov. Kako je istakao, Blagodatni oganj je simbol Boga „ne zato što je zapaljen u Jerusalimu, nego zato što je u Jerusalimu Hristos vaskrsao i ta svetlost Božija ulazi u našu dušu i isteruje iz nje svaku tamu“. Velikanov je dodao da vernici i ove godine očekuju silazak Blagodatnog ognja i kao i da bude dostavljen u