Пређи на главни садржај

Kina: Nikada nećemo zaboraviti varvarske zločine NATO-a u Jugoslaviji

adstr3

Američki ambasador se oglasio o incidentu na KiM, Srpska lista šokirana - ovo je sramno!

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer izjavio je danas da je ta zemlja zabrinuta zbog toga što je kosovska policija prvobitno poricala učešće u incidentu, kada je ranjen Srbin iz Zvečana Milan Jovanović. Na to je reagovala i Srska lista koja navodi da je ambasadorova izjava sramna. ''SAD su zabrinute zbog prvobitnog poricanja, do kojeg je došlo bez dužne obazrivosti'', napisao je Hovenijer na svom nalogu na Tviteru. On se oglasio nakon što je kosovska policija izdala saopštenje u kojem je priznala da su njeni pripadnici učestvovali u pucnjavi, kada je ranjen Srbin iz Zvečana Milan Jovanović, negirajući tako svoje prvobitno saopštenje da njeni pripadnici nisu učestvovali u incidentu.
''Zvaničnici kosovske policije moraju sprovesti duboku i kredibilnu istragu, Oni koji su odgovorni za kriminalne akcije moraju odgovarati za njih", kazao je Hovenijer.
"SAD podržavaju kosovske institucije vladavine prava u unapređenju zajedničke vizije demokratske, multietničke države", napisao je Hovenijer. Srpska lista: Sramna izjava - on je zabrinut! Srpska lista sa druge strane izražava zabrinutost zbog zabrinutost američkog ambasadora u Prištini koji, kako navode, umesto da osudi pokušaj ubistva Milana Jovanovića prošle noći na nelegalnom punktu Kurtijevih parapolicijskih jedinica na Bistričkom mostu, on je zabrinut!
„Tek nakon što je Srpska lista reagovala i ukazala da je Milan Jovanović žrtva oružanog napada od strane Kurtijevih specijalaca koji se nelegalno nalaze na severu Kosova i Metohije, kasno popodne se oglasio zabrinuti gospodin Hovenijer i uputio ovu sramnu izjavu kojom umanjuje odgovornost onih koji su prolili srpsku krv, čime je zabrinuti ambasador izazvao zabrinutost čitavog srpskog naroda, posebno jer on radi na normalizaciji situacije“, navodi se u saopštenju.
Prema navodima SL ovo nije prvi slučaj u kome se relativizuje napad na Srbe, i umanjuje odgovornost zločinaca. „Podsećanja radi, zbog izgorelog automobila za šta nije utvrđena ničija odgovornost, reagovale su sve ambasade Kvinte, međunarodne misije i organizacije, a neki ambasadori čak prozivali Srpsku listu, a kada se po treći put puca u Srbina, civila, sinoć čak i na oca troje dece nema osuda od strane ambasadora kvinte niti zahteva da se prestane sa napadima na nedužne srpske građane“, stoji u saopštenju. „Ovakvim delovanjem svim našim građanima je jasno da ambasadori Kvinte rade sve suprotno od onog što je neophodno za normalizaciju odnosa na Kosovu i Metohiji“, zaključuje Srpska lista izvor:sputnikportal.rs

Коментари

ntv

Популарни постови са овог блога

Putin: Rusija će rasporediti u Belorusiji taktičko nuklearno naoružanje

Moskva i Minsk su se dogovorili da na teritoriji Belorusije bude raspoređeno rusko taktičko nuklearno naoružanje, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. On je precizirao da će 1. jula biti završena izgradnja skladišta. Predsednik Rusije je naglasio da će to oružje biti raspoređeno bez kršenja međunarodnih obaveza. Prema njegovim rečima, ovakva odluka doneta je posle saopštenja Velike Britanije da će Kijevu slati oružje sa osiromašenim uranijumom. On je još dodao da je Belorusija odavno tražila da Rusija na njenoj teritoriji rasporedio svoje nuklearno oružje, ali je naglasio da Rusija ne predaje Belorusiji to oružje već rade isto što su godinama radile i SAD. "Mi ne predajemo oružje. I SAD svojim saveznicima ne predaju. Mi zapravo radimo isto ono što su oni radili deceniju. Oni imaju u nekim zemljama saveznike i oni tamo sprovode obuke. Mi nameravamo da radimo isto. Upravo je to i tražio Aleksandar Lukašenko", rekao je Putin.

Jakov Milatović se izjasnio o povlačenju priznavanja Kosova

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović, kazao je da odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore neće biti povučena. „Nije realno da se očekuje 'otpriznavanje' (nezavisnosti) Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna“, rekao je Milatović u intervjuu za Nova TV. On je dodao da podržava „sve što se dogovore Beograd i Priština“, i smatra da bi „normalizacija odnosa Beograda i Prištine bila značajna za sve zemlje u regionu“. U tom smislu Crna Gora želi da bude dobar sused koji će promovisati dobrosusedske odnose, kazao je Milatović. „Želim najbolje moguće odnose sa Srbijom i dok sam bio ministar ekonomskog razvoja, to sam uvek stavljao u fokus. Srbija je najveća zemlja Zapadnog Balkana i potpuno je prirodno da će uslediti moja poseta Srbiji nakon poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je Milatović. On je, međutim, naveo da će njegova prva poseta biti Briselu jer se, kako je ponovio, Crna Gora „istinski kreće“ ka EU. Mi

Ruski sveštenik razbio popularni mit o Blagodatnom ognju

Ne postoje crkvena učenja koja bi potvrdila verovanje da će nastupiti smak sveta ako ne siđe Blagodatni oganj, izjavio je nastojnik hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Moskvi, docent Moskovske bogoslovske akademije, protojerej Pavel Velikanov. „Nema potvrđenog crkvenog učenja o tome da ukoliko ne siđe Blagodatni oganj to može na neki način da se dovede u vezu sa početkom kraja sveta. Ta tvrdnja ipak spada u sferu teoloških mišljenja pojedinaca koja nisu crkveno potvrđena. Ne znamo za slučajeve iz istorije kada je pisano zabeleženo da se Blagodatni oganj nije spustio, uključujući i dobro poznatu priču kada se blagodatni oganj spuštao van Kuvuklije“, rekao je Velikanov. Kako je istakao, Blagodatni oganj je simbol Boga „ne zato što je zapaljen u Jerusalimu, nego zato što je u Jerusalimu Hristos vaskrsao i ta svetlost Božija ulazi u našu dušu i isteruje iz nje svaku tamu“. Velikanov je dodao da vernici i ove godine očekuju silazak Blagodatnog ognja i kao i da bude dostavljen u