Пређи на главни садржај

Kina: Nikada nećemo zaboraviti varvarske zločine NATO-a u Jugoslaviji

adstr3

Патрушев: Запад покушава да изазове свеобухватну економску кризу у Русији, припремамо мере

Савет безбедности Русије припрема мере како би се блокирали покушаји Запада да у Русији испровоцира свеобухватну економску кризу и изазове погоршање ситуације у земљи, изјавио је секретар Савета Николај Патрушев. „Јачање економског суверенитета Русије још један је правац рада Савета безбедности. Ту се решавају задаци подизања квалитета живота руских држављана, обезбеђивања макроекономске стабилности и избалансираног територијалног развоја земље“, рекао је Патрушев у интервјуу за „Руску газету“ поводом 30. годишњице оснивања тела на чијем је челу.
Посебан акценат, додао је он, ставља се на израду мера усмерених на блокирање покушаја Запада да испровоцирају у Русији свеобухватну економску кризу. Ефикасно супротстављање санкционом притиску без преседана омогућиће не само да се изађе на крај са економском агресијом него и да се спроведе дубока структурална реформа домаће привреде, истакао је високи руски званичник. Патрушев је додао да су додатне мере у циљу заштите Русије уведене након што су у Украјини откривене лабораторије САД где су се изводили експерименти са патогенима смртоносних болести. Он је такође додао да је специјална војна операција Русије у Украјини потврдила способност руске војске да решава задатке у свим условима. „Руске Оружане снаге су приправне, мобилне, савремене, компактне и спремне да решавају дате задатке у свим условима. То је потврдило деловање групе Ваздушно-космичких снага у зони јерменско-азербејџанског сукоба 2021. као и током специјалне војне операције у циљу демилитаризације и денацификације Украјине“, додао је он.

Коментари

ntv

Популарни постови са овог блога

Putin: Rusija će rasporediti u Belorusiji taktičko nuklearno naoružanje

Moskva i Minsk su se dogovorili da na teritoriji Belorusije bude raspoređeno rusko taktičko nuklearno naoružanje, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. On je precizirao da će 1. jula biti završena izgradnja skladišta. Predsednik Rusije je naglasio da će to oružje biti raspoređeno bez kršenja međunarodnih obaveza. Prema njegovim rečima, ovakva odluka doneta je posle saopštenja Velike Britanije da će Kijevu slati oružje sa osiromašenim uranijumom. On je još dodao da je Belorusija odavno tražila da Rusija na njenoj teritoriji rasporedio svoje nuklearno oružje, ali je naglasio da Rusija ne predaje Belorusiji to oružje već rade isto što su godinama radile i SAD. "Mi ne predajemo oružje. I SAD svojim saveznicima ne predaju. Mi zapravo radimo isto ono što su oni radili deceniju. Oni imaju u nekim zemljama saveznike i oni tamo sprovode obuke. Mi nameravamo da radimo isto. Upravo je to i tražio Aleksandar Lukašenko", rekao je Putin.

Jakov Milatović se izjasnio o povlačenju priznavanja Kosova

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović, kazao je da odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore neće biti povučena. „Nije realno da se očekuje 'otpriznavanje' (nezavisnosti) Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna“, rekao je Milatović u intervjuu za Nova TV. On je dodao da podržava „sve što se dogovore Beograd i Priština“, i smatra da bi „normalizacija odnosa Beograda i Prištine bila značajna za sve zemlje u regionu“. U tom smislu Crna Gora želi da bude dobar sused koji će promovisati dobrosusedske odnose, kazao je Milatović. „Želim najbolje moguće odnose sa Srbijom i dok sam bio ministar ekonomskog razvoja, to sam uvek stavljao u fokus. Srbija je najveća zemlja Zapadnog Balkana i potpuno je prirodno da će uslediti moja poseta Srbiji nakon poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je Milatović. On je, međutim, naveo da će njegova prva poseta biti Briselu jer se, kako je ponovio, Crna Gora „istinski kreće“ ka EU. Mi

Ruski sveštenik razbio popularni mit o Blagodatnom ognju

Ne postoje crkvena učenja koja bi potvrdila verovanje da će nastupiti smak sveta ako ne siđe Blagodatni oganj, izjavio je nastojnik hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Moskvi, docent Moskovske bogoslovske akademije, protojerej Pavel Velikanov. „Nema potvrđenog crkvenog učenja o tome da ukoliko ne siđe Blagodatni oganj to može na neki način da se dovede u vezu sa početkom kraja sveta. Ta tvrdnja ipak spada u sferu teoloških mišljenja pojedinaca koja nisu crkveno potvrđena. Ne znamo za slučajeve iz istorije kada je pisano zabeleženo da se Blagodatni oganj nije spustio, uključujući i dobro poznatu priču kada se blagodatni oganj spuštao van Kuvuklije“, rekao je Velikanov. Kako je istakao, Blagodatni oganj je simbol Boga „ne zato što je zapaljen u Jerusalimu, nego zato što je u Jerusalimu Hristos vaskrsao i ta svetlost Božija ulazi u našu dušu i isteruje iz nje svaku tamu“. Velikanov je dodao da vernici i ove godine očekuju silazak Blagodatnog ognja i kao i da bude dostavljen u