среда, 25. мај 2022.

Spremaju se "paklene" demonstracije u Pakistanu: Tuče na ulicama, blokirane saobraćajnice i pokušaj svrgavanja vlasti (FOTO)

Izbili su sukobi između policije i demonstranata, a svrgnuti premijer je pozvao pristalice da ostanu u Islamabadu do održavanja novih izbora Vlasti su u sredu blokirale sve glavne puteve koji vode do glavnog grada Pakistana Islamabada u pokušaju da zaustave protestnu šetnju bivšeg premijera Imrana Kana.
Izbili su sukobi između policije i demonstranata. - Nijedna prepreka nas ne može zaustaviti, preći ćemo sve barijere i stići ćemo do... Islamabada - izjavio je Kan sa kamiona nakon dolaska helikopterom. Kan tvrdi da će miting u sredu biti ogroman i da se neće završiti sve dok vlada ne pristane da održi nove izbore ove godine. Parlamentarni izbori su trenutno zakazani za 2023. godinu.Vlasti su blokirale ulaz u Islamabad, Lahore, Multan i Pešavar, jer su se gomile pristalica Kana sukobile sa policijom. Glavni autoput koji vodi u Islamabad bio je blokiran transportnim kontejnerima preko noći, a vlasti su postavile slične prepreke na drugim rutama ka prestonici. Policija Islamabada objavila je saobraćajni plan koji prikazuje potpunu blokadu grada usred snažnog bezbednosnog prisustva. - Nikome ne bi trebalo dozvoliti da opseda prestonicu i diktira svoje uslove - rekao je u utorak ministar unutrašnjih poslova Rana Sanaulah. Organizatori su planirali da demonstranti automobilima i autobusima putuju do granica glavnog grada, nakon čega će marširati pešice. Do srede pristalice Kana pokušavale su da sruše blokade ispred Lahorea i Faizabada, uključujući i bager, dok je policija na njih ispalila suzavac.

Нема коментара:

Постави коментар