Пређи на главни садржај

Kina: Nikada nećemo zaboraviti varvarske zločine NATO-a u Jugoslaviji

adstr3

Spremaju se "paklene" demonstracije u Pakistanu: Tuče na ulicama, blokirane saobraćajnice i pokušaj svrgavanja vlasti (FOTO)

Izbili su sukobi između policije i demonstranata, a svrgnuti premijer je pozvao pristalice da ostanu u Islamabadu do održavanja novih izbora Vlasti su u sredu blokirale sve glavne puteve koji vode do glavnog grada Pakistana Islamabada u pokušaju da zaustave protestnu šetnju bivšeg premijera Imrana Kana.
Izbili su sukobi između policije i demonstranata. - Nijedna prepreka nas ne može zaustaviti, preći ćemo sve barijere i stići ćemo do... Islamabada - izjavio je Kan sa kamiona nakon dolaska helikopterom. Kan tvrdi da će miting u sredu biti ogroman i da se neće završiti sve dok vlada ne pristane da održi nove izbore ove godine. Parlamentarni izbori su trenutno zakazani za 2023. godinu.Vlasti su blokirale ulaz u Islamabad, Lahore, Multan i Pešavar, jer su se gomile pristalica Kana sukobile sa policijom. Glavni autoput koji vodi u Islamabad bio je blokiran transportnim kontejnerima preko noći, a vlasti su postavile slične prepreke na drugim rutama ka prestonici. Policija Islamabada objavila je saobraćajni plan koji prikazuje potpunu blokadu grada usred snažnog bezbednosnog prisustva. - Nikome ne bi trebalo dozvoliti da opseda prestonicu i diktira svoje uslove - rekao je u utorak ministar unutrašnjih poslova Rana Sanaulah. Organizatori su planirali da demonstranti automobilima i autobusima putuju do granica glavnog grada, nakon čega će marširati pešice. Do srede pristalice Kana pokušavale su da sruše blokade ispred Lahorea i Faizabada, uključujući i bager, dok je policija na njih ispalila suzavac.

Коментари

ntv

Популарни постови са овог блога

Putin: Rusija će rasporediti u Belorusiji taktičko nuklearno naoružanje

Moskva i Minsk su se dogovorili da na teritoriji Belorusije bude raspoređeno rusko taktičko nuklearno naoružanje, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. On je precizirao da će 1. jula biti završena izgradnja skladišta. Predsednik Rusije je naglasio da će to oružje biti raspoređeno bez kršenja međunarodnih obaveza. Prema njegovim rečima, ovakva odluka doneta je posle saopštenja Velike Britanije da će Kijevu slati oružje sa osiromašenim uranijumom. On je još dodao da je Belorusija odavno tražila da Rusija na njenoj teritoriji rasporedio svoje nuklearno oružje, ali je naglasio da Rusija ne predaje Belorusiji to oružje već rade isto što su godinama radile i SAD. "Mi ne predajemo oružje. I SAD svojim saveznicima ne predaju. Mi zapravo radimo isto ono što su oni radili deceniju. Oni imaju u nekim zemljama saveznike i oni tamo sprovode obuke. Mi nameravamo da radimo isto. Upravo je to i tražio Aleksandar Lukašenko", rekao je Putin.

Jakov Milatović se izjasnio o povlačenju priznavanja Kosova

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović, kazao je da odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore neće biti povučena. „Nije realno da se očekuje 'otpriznavanje' (nezavisnosti) Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna“, rekao je Milatović u intervjuu za Nova TV. On je dodao da podržava „sve što se dogovore Beograd i Priština“, i smatra da bi „normalizacija odnosa Beograda i Prištine bila značajna za sve zemlje u regionu“. U tom smislu Crna Gora želi da bude dobar sused koji će promovisati dobrosusedske odnose, kazao je Milatović. „Želim najbolje moguće odnose sa Srbijom i dok sam bio ministar ekonomskog razvoja, to sam uvek stavljao u fokus. Srbija je najveća zemlja Zapadnog Balkana i potpuno je prirodno da će uslediti moja poseta Srbiji nakon poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je Milatović. On je, međutim, naveo da će njegova prva poseta biti Briselu jer se, kako je ponovio, Crna Gora „istinski kreće“ ka EU. Mi

Ruski sveštenik razbio popularni mit o Blagodatnom ognju

Ne postoje crkvena učenja koja bi potvrdila verovanje da će nastupiti smak sveta ako ne siđe Blagodatni oganj, izjavio je nastojnik hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Moskvi, docent Moskovske bogoslovske akademije, protojerej Pavel Velikanov. „Nema potvrđenog crkvenog učenja o tome da ukoliko ne siđe Blagodatni oganj to može na neki način da se dovede u vezu sa početkom kraja sveta. Ta tvrdnja ipak spada u sferu teoloških mišljenja pojedinaca koja nisu crkveno potvrđena. Ne znamo za slučajeve iz istorije kada je pisano zabeleženo da se Blagodatni oganj nije spustio, uključujući i dobro poznatu priču kada se blagodatni oganj spuštao van Kuvuklije“, rekao je Velikanov. Kako je istakao, Blagodatni oganj je simbol Boga „ne zato što je zapaljen u Jerusalimu, nego zato što je u Jerusalimu Hristos vaskrsao i ta svetlost Božija ulazi u našu dušu i isteruje iz nje svaku tamu“. Velikanov je dodao da vernici i ove godine očekuju silazak Blagodatnog ognja i kao i da bude dostavljen u