Пређи на главни садржај

Kina: Nikada nećemo zaboraviti varvarske zločine NATO-a u Jugoslaviji

adstr3

Да се смрзнеш: Нова велика понуда Запада испоручена Србији

Евроатлантски екстремисти у Србији који свакодневно заговарају увођење санкција Русији потпуно су изокренули аргументе и довели их до апсурда. Више чак не заступају теорију да нас коначно окретање Западу води у светлу будућност, пошто у њу апсолутно нико и не верује. Па ни они. Док велике несташице празне рафове широм Европе, Немачка препоручује проређено туширање и куповину залиха кромпира, а Француска уводи тачкице и бонове за храну, антируским снагама у Србији избијени су потпуно адути да нас у случају убрзања пута ка ЕУ чека и економско благостање.
Уместо дугогодишње мантре да је довољно да уведемо санкције Русији и признамо независно Косово, па да решимо све економске недаће, окренемо се будућности и развоју, еврофанатици су окренули плочу. Парадокс је да сада они понављају нови рефрен да је кажњавање Русије питање вредности, а да би деловали убедљивије, свакодневно истичу да у ствари они бране српске интересе. Тобоже, Русија нас споља уцењује за цену гаса, а они, велики Срби, сада би да се изнутра супротставе тим „страним ултиматумима“ и да сачувају сувереност у одлучивању Прагматична понуда – да се смрзнемо Један „истакнути“ академик ове недеље чак је предложио да Срби добровољно изаберу смрзавање ове зиме јер је од тога важније да држава уведе санкције Русији и да се придружи Западном свету. Значи, они који годинама траже да Србија испуни све, па и најбизарније захтеве и уцене Запада да бисмо живели као „нормалан свет“, сада „храбро“ и гласно заповедају државним властима да хитно окрене леђа Путину и Русији да бисмо „живели ненормално“ али сачували – „просрпску позицију“. Сада, по њима, није само одбрана српског интереса да се одрекнемо Косова и Републике Српске већ и да добровољно изаберемо да останемо без гаса, да нам бојлери буду празни, да инвеститори побегну јер немају енергетску стабилност, а да зиму дочекамо са леденим радијаторима Идеја, дакле, није више ни привидно рационална, лукративна и ослобођена митоманског гуслања, да ћемо одрицањем од Косова и санкцијама Русији, бар добити економску извесност, кредите, донације, Западне привилегије. Сада је предлог да одустанемо од сопствене државе и историјских савезника, а да заузврат добијемо економски колапс, редове за зејтин и брашно, несташице и цвокотање испод дебелог јоргана. Уместо обећане будућности, нуде нам повратак у деведесете Само да гаса не буде... Зато су многи западофили ових дана подгревали спекулације да се Александар Вучић и Владимир Путин уопште неће чути и навијали су за тотални фијаско гасног аранжмана између Србије и Русије. Зато су ових дана, многи домаћи Натољуби који су се давно одрекли темељних националних интереса, понављали поруку да Србија мора да одбаци „руску уцену“ по цену да нам више не дође ни кубих гаса из те земље. Једини је проблем што та њихова нова „векикосрпска једначина“ има велику рупу и недостатак: Србију не уцењује Русија. Србији не тражи Русија да се одрекне 16 одсто територије. Србима не траже Руси да укину сопствено постојање у Републици Српској. Све то тражи Запад уз нову великодушну понуду – да се смрзнемо!

Коментари

ntv

Популарни постови са овог блога

Putin: Rusija će rasporediti u Belorusiji taktičko nuklearno naoružanje

Moskva i Minsk su se dogovorili da na teritoriji Belorusije bude raspoređeno rusko taktičko nuklearno naoružanje, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. On je precizirao da će 1. jula biti završena izgradnja skladišta. Predsednik Rusije je naglasio da će to oružje biti raspoređeno bez kršenja međunarodnih obaveza. Prema njegovim rečima, ovakva odluka doneta je posle saopštenja Velike Britanije da će Kijevu slati oružje sa osiromašenim uranijumom. On je još dodao da je Belorusija odavno tražila da Rusija na njenoj teritoriji rasporedio svoje nuklearno oružje, ali je naglasio da Rusija ne predaje Belorusiji to oružje već rade isto što su godinama radile i SAD. "Mi ne predajemo oružje. I SAD svojim saveznicima ne predaju. Mi zapravo radimo isto ono što su oni radili deceniju. Oni imaju u nekim zemljama saveznike i oni tamo sprovode obuke. Mi nameravamo da radimo isto. Upravo je to i tražio Aleksandar Lukašenko", rekao je Putin.

Jakov Milatović se izjasnio o povlačenju priznavanja Kosova

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović, kazao je da odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore neće biti povučena. „Nije realno da se očekuje 'otpriznavanje' (nezavisnosti) Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna“, rekao je Milatović u intervjuu za Nova TV. On je dodao da podržava „sve što se dogovore Beograd i Priština“, i smatra da bi „normalizacija odnosa Beograda i Prištine bila značajna za sve zemlje u regionu“. U tom smislu Crna Gora želi da bude dobar sused koji će promovisati dobrosusedske odnose, kazao je Milatović. „Želim najbolje moguće odnose sa Srbijom i dok sam bio ministar ekonomskog razvoja, to sam uvek stavljao u fokus. Srbija je najveća zemlja Zapadnog Balkana i potpuno je prirodno da će uslediti moja poseta Srbiji nakon poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je Milatović. On je, međutim, naveo da će njegova prva poseta biti Briselu jer se, kako je ponovio, Crna Gora „istinski kreće“ ka EU. Mi

Ruski sveštenik razbio popularni mit o Blagodatnom ognju

Ne postoje crkvena učenja koja bi potvrdila verovanje da će nastupiti smak sveta ako ne siđe Blagodatni oganj, izjavio je nastojnik hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Moskvi, docent Moskovske bogoslovske akademije, protojerej Pavel Velikanov. „Nema potvrđenog crkvenog učenja o tome da ukoliko ne siđe Blagodatni oganj to može na neki način da se dovede u vezu sa početkom kraja sveta. Ta tvrdnja ipak spada u sferu teoloških mišljenja pojedinaca koja nisu crkveno potvrđena. Ne znamo za slučajeve iz istorije kada je pisano zabeleženo da se Blagodatni oganj nije spustio, uključujući i dobro poznatu priču kada se blagodatni oganj spuštao van Kuvuklije“, rekao je Velikanov. Kako je istakao, Blagodatni oganj je simbol Boga „ne zato što je zapaljen u Jerusalimu, nego zato što je u Jerusalimu Hristos vaskrsao i ta svetlost Božija ulazi u našu dušu i isteruje iz nje svaku tamu“. Velikanov je dodao da vernici i ove godine očekuju silazak Blagodatnog ognja i kao i da bude dostavljen u