Пређи на главни садржај

Kina: Nikada nećemo zaboraviti varvarske zločine NATO-a u Jugoslaviji

adstr3

Ђоковићева лекција о људскости: „Једног дана ћеш играти мој пријатељу“

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, испунио је жељу Артуру Делајеу, момку који жели да игра тенис упркос физичком инвалидитету. Српски ас се упознао са Французом у Паризу и упутио му мотивациону поруку.
Новак Ђоковић на коју год страну света да оде сусрешће се са људима који једва чекају да погледају његов меч или га упознају. Редовно се најбољи тенисер света труди да испуни жеље младим тениским надама, али и онима које на било који начин може да мотивише. Ђоковић је у Паризу желео да испуни сан Артуру Делајеу који машта о томе да се професионално бави тенисом иако болује од церебралне парализе. Делаје је у априлу испод снимка на ком тренира написао како би желео да упозна Ђоковића или Надала, а српски ас је искористио прву прилику и испунио му ту жељу „Играм тенис са страшћу упркос физичком инвалидитету због церебралне парализе. Одувек сам био инспирисан Рафаелом Надалом и Новаком Ђоковићем, двојицом легенди. Сањам о томе да једног дана играм тенис са неким од двојице шампиона“, написао је у априлу Делаје испод снимка на којем игра тенис. Новак је у четвртак поделио слику са Французом и написао му емотивну и мотивациону поруку. „Једног дана ћеш играти мој пријатељу. Настави да напорно радиш на терену“, написао је Ђоковић.

Коментари

ntv

Популарни постови са овог блога

Putin: Rusija će rasporediti u Belorusiji taktičko nuklearno naoružanje

Moskva i Minsk su se dogovorili da na teritoriji Belorusije bude raspoređeno rusko taktičko nuklearno naoružanje, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. On je precizirao da će 1. jula biti završena izgradnja skladišta. Predsednik Rusije je naglasio da će to oružje biti raspoređeno bez kršenja međunarodnih obaveza. Prema njegovim rečima, ovakva odluka doneta je posle saopštenja Velike Britanije da će Kijevu slati oružje sa osiromašenim uranijumom. On je još dodao da je Belorusija odavno tražila da Rusija na njenoj teritoriji rasporedio svoje nuklearno oružje, ali je naglasio da Rusija ne predaje Belorusiji to oružje već rade isto što su godinama radile i SAD. "Mi ne predajemo oružje. I SAD svojim saveznicima ne predaju. Mi zapravo radimo isto ono što su oni radili deceniju. Oni imaju u nekim zemljama saveznike i oni tamo sprovode obuke. Mi nameravamo da radimo isto. Upravo je to i tražio Aleksandar Lukašenko", rekao je Putin.

Jakov Milatović se izjasnio o povlačenju priznavanja Kosova

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović, kazao je da odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore neće biti povučena. „Nije realno da se očekuje 'otpriznavanje' (nezavisnosti) Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna“, rekao je Milatović u intervjuu za Nova TV. On je dodao da podržava „sve što se dogovore Beograd i Priština“, i smatra da bi „normalizacija odnosa Beograda i Prištine bila značajna za sve zemlje u regionu“. U tom smislu Crna Gora želi da bude dobar sused koji će promovisati dobrosusedske odnose, kazao je Milatović. „Želim najbolje moguće odnose sa Srbijom i dok sam bio ministar ekonomskog razvoja, to sam uvek stavljao u fokus. Srbija je najveća zemlja Zapadnog Balkana i potpuno je prirodno da će uslediti moja poseta Srbiji nakon poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je Milatović. On je, međutim, naveo da će njegova prva poseta biti Briselu jer se, kako je ponovio, Crna Gora „istinski kreće“ ka EU. Mi

Ruski sveštenik razbio popularni mit o Blagodatnom ognju

Ne postoje crkvena učenja koja bi potvrdila verovanje da će nastupiti smak sveta ako ne siđe Blagodatni oganj, izjavio je nastojnik hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Moskvi, docent Moskovske bogoslovske akademije, protojerej Pavel Velikanov. „Nema potvrđenog crkvenog učenja o tome da ukoliko ne siđe Blagodatni oganj to može na neki način da se dovede u vezu sa početkom kraja sveta. Ta tvrdnja ipak spada u sferu teoloških mišljenja pojedinaca koja nisu crkveno potvrđena. Ne znamo za slučajeve iz istorije kada je pisano zabeleženo da se Blagodatni oganj nije spustio, uključujući i dobro poznatu priču kada se blagodatni oganj spuštao van Kuvuklije“, rekao je Velikanov. Kako je istakao, Blagodatni oganj je simbol Boga „ne zato što je zapaljen u Jerusalimu, nego zato što je u Jerusalimu Hristos vaskrsao i ta svetlost Božija ulazi u našu dušu i isteruje iz nje svaku tamu“. Velikanov je dodao da vernici i ove godine očekuju silazak Blagodatnog ognja i kao i da bude dostavljen u