Пређи на главни садржај

Kina: Nikada nećemo zaboraviti varvarske zločine NATO-a u Jugoslaviji

adstr3

TUGA kod Aleksandrovca: Izgubio oca zbog korone, a nakon sedam dana preminuo od INFARKTA (FOTO)

Na stotine Župljana oprašta se danas na društvenim mrežama od O.V.(40), meštanina naselja Kožetin u Aleksandrovcu, koji je preminuo juče od infarkta, samo 7 dana nakon što je u bolnici u Kruševcu od posledica koronavirusa preminuo njegov otac, LJ.V. (70). Kako je objavljeno, sin pokojnog, S.V, prvo je sa rođenim bratom sahranio oca,a onda samo nedelju dana kasnije, zatekao brata bez svesti kada je krenuo da ga pozove na doručak.
Umrlica starijeg meštanina, koji je preminuo 27. oktobra, a sahranjen dva dana kasnije,svedoči koliko je teška tragedija pogodila ovu čestitu porodicu: među ožalošćenima potpisan je i sin, koji je preminuo 4. novembra i sahranjen je danas. A na obe umrlice stoji i ime ožalošenog sina i brata koji kaže da nije u stanju da priča. – Za sedam dana dva groba – rekao je neutešni S.V, koji je izgubio i oca i brata sa kojim je bio veoma blizak. Brojne su poruke ožalošćenih Župljana koji poznaju ovu porodicu. Mnogi od njih bili su na sahrani danas na lokalnom groblju u Kožetinu, pored grobnice gde se za nedelju dana organizuje druga sahrana, prenose Novosti. – “Bože dokle više”, “Iskreno saučešće, tuga do neba”, ”Počivaj u miru dobri čoveče”, “Šta reći porodici, saučešće,utehe nema” – samo su neke od poruka objavljene na FB grupi “Nezavisne narodne novine Rasinskog okruga”, gde su osvanule umrlice oca i sina.

Коментари

ntv

Популарни постови са овог блога

Putin: Rusija će rasporediti u Belorusiji taktičko nuklearno naoružanje

Moskva i Minsk su se dogovorili da na teritoriji Belorusije bude raspoređeno rusko taktičko nuklearno naoružanje, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. On je precizirao da će 1. jula biti završena izgradnja skladišta. Predsednik Rusije je naglasio da će to oružje biti raspoređeno bez kršenja međunarodnih obaveza. Prema njegovim rečima, ovakva odluka doneta je posle saopštenja Velike Britanije da će Kijevu slati oružje sa osiromašenim uranijumom. On je još dodao da je Belorusija odavno tražila da Rusija na njenoj teritoriji rasporedio svoje nuklearno oružje, ali je naglasio da Rusija ne predaje Belorusiji to oružje već rade isto što su godinama radile i SAD. "Mi ne predajemo oružje. I SAD svojim saveznicima ne predaju. Mi zapravo radimo isto ono što su oni radili deceniju. Oni imaju u nekim zemljama saveznike i oni tamo sprovode obuke. Mi nameravamo da radimo isto. Upravo je to i tražio Aleksandar Lukašenko", rekao je Putin.

Jakov Milatović se izjasnio o povlačenju priznavanja Kosova

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović, kazao je da odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore neće biti povučena. „Nije realno da se očekuje 'otpriznavanje' (nezavisnosti) Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna“, rekao je Milatović u intervjuu za Nova TV. On je dodao da podržava „sve što se dogovore Beograd i Priština“, i smatra da bi „normalizacija odnosa Beograda i Prištine bila značajna za sve zemlje u regionu“. U tom smislu Crna Gora želi da bude dobar sused koji će promovisati dobrosusedske odnose, kazao je Milatović. „Želim najbolje moguće odnose sa Srbijom i dok sam bio ministar ekonomskog razvoja, to sam uvek stavljao u fokus. Srbija je najveća zemlja Zapadnog Balkana i potpuno je prirodno da će uslediti moja poseta Srbiji nakon poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je Milatović. On je, međutim, naveo da će njegova prva poseta biti Briselu jer se, kako je ponovio, Crna Gora „istinski kreće“ ka EU. Mi

Ruski sveštenik razbio popularni mit o Blagodatnom ognju

Ne postoje crkvena učenja koja bi potvrdila verovanje da će nastupiti smak sveta ako ne siđe Blagodatni oganj, izjavio je nastojnik hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Moskvi, docent Moskovske bogoslovske akademije, protojerej Pavel Velikanov. „Nema potvrđenog crkvenog učenja o tome da ukoliko ne siđe Blagodatni oganj to može na neki način da se dovede u vezu sa početkom kraja sveta. Ta tvrdnja ipak spada u sferu teoloških mišljenja pojedinaca koja nisu crkveno potvrđena. Ne znamo za slučajeve iz istorije kada je pisano zabeleženo da se Blagodatni oganj nije spustio, uključujući i dobro poznatu priču kada se blagodatni oganj spuštao van Kuvuklije“, rekao je Velikanov. Kako je istakao, Blagodatni oganj je simbol Boga „ne zato što je zapaljen u Jerusalimu, nego zato što je u Jerusalimu Hristos vaskrsao i ta svetlost Božija ulazi u našu dušu i isteruje iz nje svaku tamu“. Velikanov je dodao da vernici i ove godine očekuju silazak Blagodatnog ognja i kao i da bude dostavljen u