Пређи на главни садржај

Kina: Nikada nećemo zaboraviti varvarske zločine NATO-a u Jugoslaviji

adstr3

VEZA JOVANJICE I KRUŠIKA: Pakovali aferu predsednikovom bratu Andreju zbog izvoza oružja?

Desetine svedoka Prema njegovim rečima, saslušano je nekoliko desetina svedoka, a na saslušanju je bila i Hrkalovićeva, ali je odbila da na poligrafu odgovori na pitanja koja se tiču kako "Jovanjice", tako i prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i najbližih članova njegove porodice.
- Postoje ozbiljne indicije da je bilo velikih zloupotreba u slučaju "Jovanjica", pre svega kada su u pitanju telefoni osumnjičenog Predraga Koluvije, ali sve to je još uvek predmet opsežne istrage, koja će sigurno pokazati šta se tačno dogodilo i kakve su bile namere dela MUP. Ispituje se uloga Dijane Hrkalović, ali i nekih drugih ljudi iz policije u toj aferi - potvrđuje on. Tablice Dijanin saradnik povezan s "Jovanjicom" Jedan od optuženih za aferu "Jovanjica", Branislav Radosavljević, bio je lični vozač Dijane Hrkalović i njen asistent. Istragom, kojom je rukovodio zamenik tužioca Saša Drecun, utvrđeno je navodno da je on grupi Predraga Koluvije dostavio policijske tablice. - Interesantno je kako je, po svemu sudeći, afera bila unapred dobro pripremljena, naročito kada se zna da je Radosavljević bio čovek od poverenja Dijane Hrkalović. Još je interesantnije da ona nije nikada saslušana u toj istrazi, niti je do kraja razjašnjeno da li je i kakvu ulogu imala u tome Tiha osveta Afera "Krušik", podsetimo, izbila je 2019, a optužbe o poslovanju sa oružjem Branka Stefanovića, oca tadašnjeg ministra policije, u javnosti izneo je radnik te fabrike. - Nekoliko meseci kasnije uhapšen je Koluvija, a u kontekst "Jovanjice", kako je sam osumnjičeni ispričao, pokušan je da bude ubačen brat predsednika. Osnovano to upućuje na to da je to bila tiha osveta "brat za oca", koja je došla iz kuhinje Nebojše Stefanovića i njegove najbliže saradnice od poverenja Dijane Hrkalović. Neke informacije do kojih se došlo upućuju na to da su upravo preko nje informacije o navodnim pozivima Koluvije bratu predsednika, za koje je utvrđeno da se nisu dogodili, stigle do opozicionih političara, koji su ih potom plasirali u javnost - otkriva naš sagovornik kakva je veza između dva afere. Inače, zamenik tužioca za organizovani kriminal, koji zastupa optužnice za "Jovanjicu", kako navode sagovornici, nije pozvano Dijanu Hrkalović ni na saslušanje, iako se njeno ime pominjalo tokom istrage za takozvanu "Jovanjicu 2".

Коментари

ntv

Популарни постови са овог блога

Putin: Rusija će rasporediti u Belorusiji taktičko nuklearno naoružanje

Moskva i Minsk su se dogovorili da na teritoriji Belorusije bude raspoređeno rusko taktičko nuklearno naoružanje, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. On je precizirao da će 1. jula biti završena izgradnja skladišta. Predsednik Rusije je naglasio da će to oružje biti raspoređeno bez kršenja međunarodnih obaveza. Prema njegovim rečima, ovakva odluka doneta je posle saopštenja Velike Britanije da će Kijevu slati oružje sa osiromašenim uranijumom. On je još dodao da je Belorusija odavno tražila da Rusija na njenoj teritoriji rasporedio svoje nuklearno oružje, ali je naglasio da Rusija ne predaje Belorusiji to oružje već rade isto što su godinama radile i SAD. "Mi ne predajemo oružje. I SAD svojim saveznicima ne predaju. Mi zapravo radimo isto ono što su oni radili deceniju. Oni imaju u nekim zemljama saveznike i oni tamo sprovode obuke. Mi nameravamo da radimo isto. Upravo je to i tražio Aleksandar Lukašenko", rekao je Putin.

Jakov Milatović se izjasnio o povlačenju priznavanja Kosova

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović, kazao je da odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore neće biti povučena. „Nije realno da se očekuje 'otpriznavanje' (nezavisnosti) Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna“, rekao je Milatović u intervjuu za Nova TV. On je dodao da podržava „sve što se dogovore Beograd i Priština“, i smatra da bi „normalizacija odnosa Beograda i Prištine bila značajna za sve zemlje u regionu“. U tom smislu Crna Gora želi da bude dobar sused koji će promovisati dobrosusedske odnose, kazao je Milatović. „Želim najbolje moguće odnose sa Srbijom i dok sam bio ministar ekonomskog razvoja, to sam uvek stavljao u fokus. Srbija je najveća zemlja Zapadnog Balkana i potpuno je prirodno da će uslediti moja poseta Srbiji nakon poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je Milatović. On je, međutim, naveo da će njegova prva poseta biti Briselu jer se, kako je ponovio, Crna Gora „istinski kreće“ ka EU. Mi

Ruski sveštenik razbio popularni mit o Blagodatnom ognju

Ne postoje crkvena učenja koja bi potvrdila verovanje da će nastupiti smak sveta ako ne siđe Blagodatni oganj, izjavio je nastojnik hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Moskvi, docent Moskovske bogoslovske akademije, protojerej Pavel Velikanov. „Nema potvrđenog crkvenog učenja o tome da ukoliko ne siđe Blagodatni oganj to može na neki način da se dovede u vezu sa početkom kraja sveta. Ta tvrdnja ipak spada u sferu teoloških mišljenja pojedinaca koja nisu crkveno potvrđena. Ne znamo za slučajeve iz istorije kada je pisano zabeleženo da se Blagodatni oganj nije spustio, uključujući i dobro poznatu priču kada se blagodatni oganj spuštao van Kuvuklije“, rekao je Velikanov. Kako je istakao, Blagodatni oganj je simbol Boga „ne zato što je zapaljen u Jerusalimu, nego zato što je u Jerusalimu Hristos vaskrsao i ta svetlost Božija ulazi u našu dušu i isteruje iz nje svaku tamu“. Velikanov je dodao da vernici i ove godine očekuju silazak Blagodatnog ognja i kao i da bude dostavljen u