Пређи на главни садржај

Kina: Nikada nećemo zaboraviti varvarske zločine NATO-a u Jugoslaviji

adstr3

IGRA PRESTOLA MEĐU NARKO DILERIMA! Hapšenjem Eskobara 21. veka neće biti ugašen moćni klan, EVO KO GA MOŽE NASLEDITI!

Nakon hapšenja jednog od najopasnijih narko bosova poznatog pod pseudonimom Otonijel, koji je bio glavni vođa klana pod nazivom Clan del Golfo, ''presto'' u klanu mogao bi da preuzme Hovanis de Hesus Avila Viljadijego (44), poznatiji kao ''Čikito Malo'', koji već neko vreme važi za drugog po komandi.
Stručnjaci, međutim, ističu da hapšenje, iako predstavlja veliki udarac za organizaciju, ne znači njen kraj, već da će, kao što se desilo kada je 'Don Mario' uhvaćen, najverovatnije će ozloglašeni klan dobiti svog naslednika. ''Čikito Malo'' je, kako pišu strani mediji, postao jedna od novih meta operacije Agamemnon od 2018. godine i Sjedinjene Države traže njegovu ekstradiciju. Kako navodi bezbednosni analitičar čije ime se ne navodi, ovaj čovek je već bio predodređen da komanduje zloglasnim klanom u slučaju da Otonijel bude uhapšen. -Vrlo verovatno je da će komandu Zalivskog klana preuzeti Čikito Malo, ako bi doneo odluku da ne preuzme komandu, preuzeo bi je Vilmer Antonio Hiralda Kiroz ''Siopa'', rekao je analitičar, a prenosi caracol.com.co. Siopa rukovodi strukturom "Hairo de Hesus Durango" koja broji više od 500 ljudi. Ima nekoliko jakih veza sa opštinskim vlastima, a stoji i iza ubistava nekoliko lokalnih čelnika. Siopa i Čikito Malo se pojavljuju među 30 najtraženijih osoba za regrutovanje dečaka, devojčica i adolescenata, a za njih je ponuđena nagrada od 530 miliona. Među ostalim imenima koja se pojavljuju kao lideri su Hose Gonzalo Sančez ''​​Gonzalito'', četvrti vođa, i Orozman Orlando Osten ''​​Rodrigo Flećas'', peti vođa. Prema podacima Nacionalne armije, Zalivski klan čini 3.800 pripadnika, sa uticajem u 12 departmana i 128 opština, gde vrše trgovinu drogom, iznude, selektivna ubistva, prisilno raseljavanje, korupciju i oružane akcije protiv civilnog stanovništva. Podsetimo, u nedelju je saopšteno da je jedan od najvećih kriminalaca i delera droge, vođa klana pod nazivom ''Clan del Golfo'' iz Kolumbije Dairo Antonio Usuga, poznat kao Otonijel, uhvaćen je u džungli nakon zajedničke operacije vojske, vazduhoplovstva i policije u subotu. Vodio je najveću kriminalnu organizaciju u Kolumbiji i godinama je na popisu američkih agencija za borbu protiv droga. Kolumbija je juče objavila da će najtraženiji trgovac drogom u toj zemlji biti izručen SAD-u nakon što je uhvaćen u raciji, preneo je BBC.

Коментари

ntv

Популарни постови са овог блога

Putin: Rusija će rasporediti u Belorusiji taktičko nuklearno naoružanje

Moskva i Minsk su se dogovorili da na teritoriji Belorusije bude raspoređeno rusko taktičko nuklearno naoružanje, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. On je precizirao da će 1. jula biti završena izgradnja skladišta. Predsednik Rusije je naglasio da će to oružje biti raspoređeno bez kršenja međunarodnih obaveza. Prema njegovim rečima, ovakva odluka doneta je posle saopštenja Velike Britanije da će Kijevu slati oružje sa osiromašenim uranijumom. On je još dodao da je Belorusija odavno tražila da Rusija na njenoj teritoriji rasporedio svoje nuklearno oružje, ali je naglasio da Rusija ne predaje Belorusiji to oružje već rade isto što su godinama radile i SAD. "Mi ne predajemo oružje. I SAD svojim saveznicima ne predaju. Mi zapravo radimo isto ono što su oni radili deceniju. Oni imaju u nekim zemljama saveznike i oni tamo sprovode obuke. Mi nameravamo da radimo isto. Upravo je to i tražio Aleksandar Lukašenko", rekao je Putin.

Jakov Milatović se izjasnio o povlačenju priznavanja Kosova

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović, kazao je da odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore neće biti povučena. „Nije realno da se očekuje 'otpriznavanje' (nezavisnosti) Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna“, rekao je Milatović u intervjuu za Nova TV. On je dodao da podržava „sve što se dogovore Beograd i Priština“, i smatra da bi „normalizacija odnosa Beograda i Prištine bila značajna za sve zemlje u regionu“. U tom smislu Crna Gora želi da bude dobar sused koji će promovisati dobrosusedske odnose, kazao je Milatović. „Želim najbolje moguće odnose sa Srbijom i dok sam bio ministar ekonomskog razvoja, to sam uvek stavljao u fokus. Srbija je najveća zemlja Zapadnog Balkana i potpuno je prirodno da će uslediti moja poseta Srbiji nakon poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je Milatović. On je, međutim, naveo da će njegova prva poseta biti Briselu jer se, kako je ponovio, Crna Gora „istinski kreće“ ka EU. Mi

Ruski sveštenik razbio popularni mit o Blagodatnom ognju

Ne postoje crkvena učenja koja bi potvrdila verovanje da će nastupiti smak sveta ako ne siđe Blagodatni oganj, izjavio je nastojnik hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Moskvi, docent Moskovske bogoslovske akademije, protojerej Pavel Velikanov. „Nema potvrđenog crkvenog učenja o tome da ukoliko ne siđe Blagodatni oganj to može na neki način da se dovede u vezu sa početkom kraja sveta. Ta tvrdnja ipak spada u sferu teoloških mišljenja pojedinaca koja nisu crkveno potvrđena. Ne znamo za slučajeve iz istorije kada je pisano zabeleženo da se Blagodatni oganj nije spustio, uključujući i dobro poznatu priču kada se blagodatni oganj spuštao van Kuvuklije“, rekao je Velikanov. Kako je istakao, Blagodatni oganj je simbol Boga „ne zato što je zapaljen u Jerusalimu, nego zato što je u Jerusalimu Hristos vaskrsao i ta svetlost Božija ulazi u našu dušu i isteruje iz nje svaku tamu“. Velikanov je dodao da vernici i ove godine očekuju silazak Blagodatnog ognja i kao i da bude dostavljen u